De klachten worden in kaart gebracht met behulp van een vraaggesprek dat is ontwikkeld vanuit de Mckenzie Methode. Er is een lichamelijk onderzoek nodig waarbij veel herhaling van verschillende bewegingsrichtingen worden gemaakt. Dit om klachten te provoceren of juist te reduceren. Het handelen binnen MDT is vrijwel geheel onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek, hierdoor bestaat er veel vertrouwen in deze vorm van behandelen.

Uiteindelijk wordt het een oefening die je gemakkelijk thuis kunt toepassen. Hierdoor vergroot het de zelfredzaamheid en draagt het bij aan een goed herstel. Wat wel belangrijk is is dat je het regelmatig herhaald. Mobiliteit en functionaliteit verbetert door veel herhalingen en het toepassen op verschillende dag delen.

Bel om direct in contact te komen met onze assistente 0413 -357 406

De McKenzie Methode is ontwikkeld door Fysiotherapeut Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland, een van de meest gewaardeerde fysiotherapeut ter wereld.

De methode is gebaseerd op het onderzoeken en behandelen van pijn in de wervelkolom en ledematen. De McKenzie methode wordt ook wel MDT genoemd: Mechanische diagnose en therapie.