We hebben maar één lichaam, waar we vele jaren zuinig op moeten zijn. Een zeer belangrijke factor in onze gezondheid is onze voeding. Ik ben me ondanks hier meer in gaan verdiepen en achter een hoop weetjes gekomen. Voeding is namelijk veel meer dan zo maar even lunchen of dineren, onze voeding zorgt voor een balans tussen vitamine, mineralen, vetten, suikers, koolhydraten en eiwitten.

Ons lichaam is namelijk afhankelijk van verschillende soorten mineralen en vitamine waarvan het lichaam zelf niets kan produceren. Dit moet dus uit onze voeding komen. Een verkeerde eet gewoonte of eenzijdige voedingsstoffen kunnen ons veel klachten bezorgen zoals stress, vermoeidheid, slapeloosheid, zelfs kanker en alzheimer kunnen door een verkeerde voeding een kans krijgen om ons lichaam ziek te maken.

Binnen mijn beroep als fysiotherapeut ben ik met name gefocust op het bewegingsapparaat van ons lichaam. Ons bewegingsapparaat zorgt ervoor dat we mobiel zijn en ons kunnen bewegen in de ruimte. Maar mochten we onze voeding niet op orde hebben dan kan er zelfs in ons bewegingsapparaat van alles mis gaan. Neem bijvoorbeeld onze botdichtheid dat mede wordt beïnvloed door de inname van Calcium in melkproducten, groente, noten en peulvruchten. Ook spieren kun je helpen bij het herstellen met voeding door het eten van bijvoorbeeld eiwitten in makreel. In het vruchtvlees van de kokosnoot zit mangaan een mineraal dat enzymen helpt eiwitten om te zetten in energie.

Tijdens mijn behandelingen zal ik hier aandacht aan besteden en je tips en tricks uitleggen om voor een goede balans te zorgen van je dagelijkse voeding. Houd ondertussen Fysita’s instagram in de gaten voor onze dagelijkse voeding weetjes, een deel ervan zie je in de kolom hierlangs. #remiesweetjesschap

Bel om direct in contact te komen met onze assistente 0413 – 357 406